Veliki servis Seat

Menjava zobatega jermena je izjemno pomemben servis za vaše vozilo. Zobati jermen je del motorja brez katerega avto ne more delovati in ki se nenehno sooča z velikimi obremenitvami.

Menjava zobatega jermena

Veliki servis SEAT

  • Originalni zobati jermen, črpalka hladilne tekočine
  • Delo menjave zobatega jermena
  • 2-letno jamstvo na delo in vgrajene dele
  • Asistenca Porsche Slovenija - Seat

 

Pravočasna menjava zobatega jermena je bistvena za zanesljivo delovanje motorja. V nasprotnem primeru lahko pride do hudih mehanskih poškodb ali celo do popolne okvare motorja.

Menjava zobatega jermena se opravlja nekje med 100 in 200 tisoč kilometri. Točen podatek o servisnem intervalu pa najdete v vaši servisni knjižici.

ZAHTEVAJTE AKCIJSKO PONUDBO

Ugodna ponudba za servis

Pogosta vprašanja

Še niste prepričani ali je to za vas?

Preverite odgovore na najpogostejša vprašanja, ki so jih nam zastavile naše stranke.

Kakšen je postopek pri velikem servisu?

Postopek menjave zobatega jermena najprej vključuje servisni pregled, kjer se določi vse potrebno za zamenjavo, potem pa strokovnjak opravi menjavo zobatega jermena, ki vključuje originalni zobati jermen, črpalko hladilne tekočine, in garnituro zobatega jermena.

Na koliko km je potrebna menjava zobatega jermena na Volkswagnu?

Natančne podatke (veliki servis interval) najdete v servisni knjižici vašega avtomobila. Poleg veliko prevoženih kilometrov ima pomembno vlogo tudi starost zobatega jermena. Prav tako visoka temperaturna nihanja in starost vozila pozimi vplivajo na življenjsko dobo zobatega jermena. Največkrat je potrebno veliki servis opraviti med 100 in 200 tisoč kilometri.

Zakaj je potrebno upoštevati intervale za veliki servis?

Poškodba jermena zaradi obrabe lahko povzroči resne okvare motorja. Jermen sčasoma izgubi napetost, lahko preskoči ali se celo raztrga, zato je pomembno, da se držite časovnih intervalov za veliki servis, ki so navedeni v servisni knjižici. Po menjavi zobatega jermena bo motor vašega vozila še naprej brezhibno deloval še tisoče kilometrov, zato le hitro obiščite avtoservis Porsche Inter Auto. 

Kako dolgo zdrži zobati jermen?

Pri tem igra pomembno vlogo tudi starost jermena. Glede na proizvajalca je potrebno prvo menjavo opraviti po približno petih letih, toda najpozneje po desetih letih je na večini vozil menjava jermena nujno potrebna. Natančen čas menjave pa se seveda razlikuje od vozila do vozila.

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA